Lancia Beta Forum
May 21, 2024, 07:13:17 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: 2024 Events Calendar http://www.betaboyz.myzen.co.uk/forum/index.php?board=92.0
Please feel free to add more.
 
   Home   Help Contact Admin Search Calendar Gallery Articles Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Cold Starting  (Read 1895 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Dogsbody
Jr. Member
**
Offline Offline

United Kingdom United Kingdom

Posts: 16


« on: August 23, 2023, 12:37:03 PM »

Hello all. My Coupe 2000ie is not following the rules on starting from cold! If I turn her over on the starter without touching anything she will eventually stagger into life at very low rpm and require throttle for a couple of minutes to warm up slightly. As she warms up the tickover gradually gets to normal speed.
On the other hand if I spin her over and dab the throttle she starts instantly and has to be held on the throttle until she warms up a bit.
I assume there is some fault in the cold starting mechanism.
Any advice would be welcome!




Logged
Neil-yaj396
Legendary Member
******
Offline Offline

Posts: 1899


1979 1300 Coupe


« Reply #1 on: August 24, 2023, 08:09:25 AM »

Isn't there an extra cold start injector somewhere? If so this probably isn't working. Otherwise is it a sensor fault; i.e. no signal to the ECU that the engine is cold?
Logged
Dogsbody
Jr. Member
**
Offline Offline

United Kingdom United Kingdom

Posts: 16


« Reply #2 on: August 24, 2023, 10:37:39 AM »

Hi Neil. You are correct but I confess I don't know how to check!
Thanks, David.
Logged
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!